בחודשים הקרובים יושלם מאגר מידע על אנשים עם מוגבלויות – לצורך ליווי בשעת-חירום, כך הבטיח נציג משרד הביטחון בוועדת העבודה והרווחה שדנה באישור התקנות לטיפול באנשים אלו בשעת חירום.
יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום (העבודה), ציינה כי מאגר המידע על אנשים עם מוגבלויות נועד כדי שאלו יקבלו ליווי מיטבי בשעת חירום, ולהבטיח את רציפות הטיפול בהם – כמו בשגרה. "אסור לדחות למועד מאוחר יותר היערכות לשעה קשה, בגלל קצב האירועים בארץ. יש בכך חשיבות רבה ולכן נעקוב במספר דיונים קדחתניים – כדי למצות ולהסדיר את הנושא".
לדברי יהודה מירון, נציג הייעוץ המשפטי של משרד הביטחון, התקנות נועדו להקים – תוך שמירת הפרטיות – מאגר שיקיים התאמה בין נתוני הביטוח הלאומי, משרד הרווחה והעמותות, ובנוסף להעניק שירותי בריאות בשעת חירום לאנשים עם מוגבלויות, הבטחת המשך תפקוד מוסדות-הדיור לאנשים אלו, אספקת תרופות, הבטחת מיגון ונגישות למרפאות קופות החולים, תקשורת והעברת מידע בין קופות החולים, שירותי המרפאות לכל מבוטחי הקופות, הבטחת תקשורת-מרחוק גם לזקוקים לשפת סימנים, הקמת מרכזי-ארעי לטיפול בחירום ואספקת מכשירי-שיקום ולאלו המקבלים טיפול בביתם. בנוסף, התקנות יגדירו את חובת תרגול הרשויות למצבי חירום כמלחמה, שיטפונות, אירוע בקטריולוגי או התפשטות חומרים-מסוכנים.
דניאל שמר-שגיא, נציגת הלשכה המשפטית במשרד הבריאות, ביקשה עוד מספר שבועות לעיון בתקנות – כדי להבטיח את יעילותן ודיוקן, עו"ד ענת אריאל, היועמ"שית של "נגישות-ישראל", סיפרה על סיוע הארגון לטיפול באנשים עם מוגבלויות באוקראינה, והבטיחה גיבוש מסקנות ודו"ח כולל בעניין, ואילו ישראל אבן זהב, רכז הנגישות בפורום ארגוני הנכים, הזהיר מירידה במספר הפסיכולוגים והמטפלים הנפשיים, בעיקר בעוטף-עזה.
לאלי בר משה, אחראית הרוקחות ב"מאוחדת", הוסיפה את חשיבות הורדת האסדרה (=רגולציה) באספקת תרופות בשגרה ובעיקר בחירום, גבי נבון, מנהל אגף הנגישות במשרד התחבורה, סיפר על למידת-לקחים מנהלי פינוי בעולם, אסי אוזנה מנהל אגף מל"ח במשרד סיפר על כאלף אוטובוסים פרטיים בארץ ועל כאלף מוניות מונגשות ואילו ח"כ נירה שפק (יש עתיד) הזהירה כי כבר כשמונה שנים תקועות התקנות בנושא פינוי אנשים עם מוגבלויות בחירום, וכי אין מידע מוצק ואמין על יעילות הפינוי – ומשרדי הממשלה אינם מתואמים בנושא.