Home » כך תרעננו את פשטידת הקישוא שלכם

  • ראשי
  • בתי חולים
    • איכילוב
    • אסף הרופא
    • בלינסון
    • הדסה
    • הלל יפה
    • העמק
    • זיו
    • יוספטל
    • לניאדו
    • מאיר
    • שיבא – תל השומר
    • שערי צדק
  • מערכת הבריאות
  • שרותים חברתיים
  • מינויים
תפריט
  • ראשי
  • בתי חולים
    • איכילוב
    • אסף הרופא
    • בלינסון
    • הדסה
    • הלל יפה
    • העמק
    • זיו
    • יוספטל
    • לניאדו
    • מאיר
    • שיבא – תל השומר
    • שערי צדק
  • מערכת הבריאות
  • שרותים חברתיים
  • מינויים
ראשי » המומלצים » כך תרעננו את פשטידת הקישוא שלכם

כך תרעננו את פשטידת הקישוא שלכם

נדב טלאור 12 במאי 2020

רוצים לרענן את פשטידת הקישוא שלכם? הנה כמה רעיונות לטופינג לפשטידה שאפשר לשים מעל או בתוך הבלילה.

כך תרעננו את פשטידת הקישוא שלכם
צילום: PIXABAY

פשטידת קישואים וגבינות בסגנון טורקי

פשטידות הן חגיגה של בריאות וצבע, והן קלות הכנה וטעימות מאד. מראה הפשטידה המוכנה בתוך תבנית, אינו מרמז בדרך כלל על כל המסתתר בתוכה ורק הביס הראשון יגלה את הרכבה. לפשטידות קישואים עם גבינות יש אין־סוף אפשרויות וגרסאות. לפניכם רעיון למתכון אחד טעים במיוחד וקל להכנה.

להכנת פשטידת קישואים תזדקקו לביצים, שמן זית, פירורי לחם, קישואים או זוקיני וגבינות. כדאי להשתמש בקוטג', גבינה בולגרית ומוצרלה אך אפשר להוסיף כל גבינה אחרת שאוהבים, כמו קשקבל, גאודה ועוד. לפשטידה הזו אין בסיס של בצק, עובדה שהופכת אותה לקלה ומהירה. ערבבו את כל המצרכים יחדיו, הוסיפו מלח ופלפל לתיבול עדין ושפכו לתבנית. מומלץ לפזר פתיתי גבינה מעל הפשטידה לפני הכנסתה לתנור, ואחרי אפייה של כ-40 דקות יתקבל מאפה ריחני, בריא וטעים שלא תרצו להפסיק לאכול.

פשטידת קישואים עם עגבניות

הפשטידה הזו כוללת עגבניות כעיטור מעליה, המוסיפות טעם מיוחד בשילוב עשבי התיבול הכוללים: בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, תימין, אורגנו ועוד. להכנה: קלפו את הקישואים וגוררו אותם. לאחר מכן הוסיפו אליהם: עשבי תיבול, שמן זית, קמח, ביצים, אבקת אפייה ותבלינים. את הקישואים המגוררים חשוב לסחוט לפני הוספתם לתערובת, כיוון שאנו רוצים להימנע מרטיבות רבה מדי. מערבבים את כל המצרכים מלבד העגבניות, שופכים לתבנית, מניחים את העגבניות הפרוסות מעל הפשטידה ומכניסים לתנור. את הפשטידה הזו ניתן להכין גם בגרסת קיש, עם בצק פאי שעליו מניחים את תערובת הירקות, עשבי התיבול והעגבניות.

פשטידת קישואים עם פלפלים קלויים

פשטידה טעימה וצבעונית, בעיקר אם משתמשים בפלפלים בצבעים שונים. את הפלפלים קולים וחותכים, ומוסיפים לתערובת עם הקישואים המגוררים הסחוטים היטב. מוסיפים קמח (אפשר גם קמח מלא), שמן, עשבי תיבול שאוהבים, בצל מטוגן, מחית תפוחי אדמה או מחית שורשי פטרוזיליה, מתבלים ומכניסים הכול לתבנית אפייה. לאוהבי הגבינות, ניתן להוסיף גבינה בולגרית, שתגוון גם את הצבעים וכמובן תוסיף טעם נהדר. ממבט ראשון בפשטידה קשה יהיה לנחש את כל ההפתעות שנמצאות בתוכה, אך כשתחתכו את ריבועי הפשטידה, אפשר יהיה לראות את צבעוניות הפלפלים הנפלאה.

פשטידת קישואים ותירס

לתירס יש יתרונות רבים ושימושים מגוונים, גם מבלי להזכיר פופקורן. ילדים מאוד אוהבים תירס, וזו סיבה מצוינת להוסיף אותו לפשטידה, מעבר לתרומתו הטעימה לתערובת הירקות. כל מה שצריך להכנת הפשטידה הוא: קופסת שימורי תירס, חמאה, ביצים, קמח, מים, קישואים ותבלינים. את הקישואים לא מוכרחים לקלף אם הקליפה יפה ורעננה, אך חשוב לסחוט אותם היטב. את התערובת אופים כ-40 דקות בחום בינוני, עד שמתקבלת פשטידה שחומה ויפה. גם לפשטידה זו אפשר להוסיף גבינות מכל סוג שאוהבים, בתוך הפשטידה וגם לגרר מעליה גבינה צהובה למראה מוקרם.

פשטידת קישואים וגבינת מסקרפונה

מסקרפונה היא גבינת שמנת שמוצאה באיטליה, טעמה ייחודי וקרמי והיא משמשת לרוב לתבשילים ולקינוחים. השילוב של גבינת מסקרפונה בפשטידות כמעט מתבקש, שכן יש לה איכויות של גבינה ושל חמאה, וטעמה משתלב בקלות עם שאר המרכיבים. בפשטידה זו מומלץ להוסיף גם בצל מטוגן יחד עם טיגון הקישואים המגוררים. וגם מומלץ להוסיף גבינות כמו: פטה, בולגרית וריקוטה להעשרת המרקם. אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים ותבלינים לפי הטעם, והנה לפניכם פשטידה טעימה, עשירה, מהירת הכנה ומזינה שמתאימה לחג השבועות, ובעצם לכל יום בשבוע ולכל אירוע כשרוצים לפנק.

פשטידת קישואים ובצל

פשטידה נהדרת עם ניחוח נפלא המתפשט בכל הבית, להכנת הפשטידה תזדקקו לבצל גדול, ארבעה קישואים, שלוש כפות קמח, שלוש ביצים, גביע של גבינת קוטג', מלח, פלפל וצרור פטרוזיליה. גרדו את הבצל בפומפייה דקה אל קערה גדולה ואת הקישואים גרדו עם פומפייה עבה לקבלת חתיכות גדולות ובשרניות יותר. סחטו היטב את הבצל והקישואים מהנוזלים. לאחר מכן ערבבו את שאר המרכיבים יחד עם הקישואים והבצל. כעת העבירו אותם לתבנית אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. בסיום האפייה הניחו לפשטידה להתקרר ולהתייצב ורק אז חתכו אותה. הטעם הפשטידה הזו נפלאה כארוחת ערב או כתוספת לארוחת צוהריים זריזה לצד סלט ירקות רענן.

אורח חיים בריא מתכון בריא פשטידה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות

אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!

זכויות יוצרים
אתר www.israelhealth.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@israelhealth.co.il
 
האתר מאפשר פרסום כתבות תוכן בתשלום

דבר בשם אומרו

כל הזכויות שמורות לחברת עט תקשורת. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

תגיות
אונקולוגיה אורח חיים בריא אסף הרופא בידוד בית החולים סורוקה בית החולים שניידר בית חולים בני ציון בריאות בתי חולים האגודה למלחמה בסרטן הודעות משרד הבריאות המרכז הרפואי לגליל המרכז הרפואי סורוקה המרכז הרפואי פדה-פוריה הריון וירוס הקורונה חידושים ברפואה חיסון לקורונה חיסונים יולי אדלשטיין ילדים לידה מגן דוד אדום מד"א מחקר מערכת הבריאות מרכז הרפואי שערי צדק מרכז שניידר לרפואת ילדים משה בר סימן טוב משרד הבריאות נגיף הקורונה ניתוח סורוקה סרטן עדכון יומי עמיעד טאוב פדה-פוריה פורטל משרד הבריאות קורונה רופאים רשלנות רפואית שערי צדק שר הבריאות תרומה

  השתלת קרנית ניתוח קטרקט פטריגיום

אתרי עט תקשורת: פוליטיקלי-פורטל פוליטיקה ישראלית| מקומי – אתר החדשות המקומיות של ישראל | אתר הבילויים של ישראל- פורטל פנאי ונופש | חדשות סלבס – אתר הסלבס של ישראל | לבריאות- פורטל בריאות ורפואה | הדור הבא – אתר הצעירים של ישראל | חדשות הקמפוס | ישראל כלכלי – פורטל כלכלה ונדל"ן | דתי רעננה | חדשות בת ים | חדשות חרדים| קורונה ישראל | חדשות סלבס עולמי | חדשות המשפט- אתר עורכי דין ומשפטים

אתרים שהקמנו : עמותת אופק חזרה לחיים | אתר הבית של עמיעד טאוב | רות עפרי טאוב עיצוב פנים | ד"ר אנדרה רטמן-מרפאת שיניים || הקמת אתרים | לימודי ספרדית | muni- אפליקציה לניהול בוחרים ומערכות מידע

גלילה לראש העמוד