הענבים המתוקים, לעיתים חמצמצים, נהדרים בימי הקיץ החמים. ניתן לאוכלם ללא הפסק ומומלץ להגישם קרים. ישנם ענבים ירוקים וישנם ענבים אדומים. רוב ערך הפחמימות של הענבים מתבטא כסוכרים. אנחנו ממליצים על ענבים ירוקים, הגדולים עם הגרעינים – כיף גדול וטעם נפלא.
הם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון, מסייעים באיזון לחץ הדם, במניעת מחלות לב וסרטן, ואפילו עוזרים למניעת הזדקנות. אין פלא, אם כן, שכולנו כל כך אוהבים אותם. אמנם הם מכילים כמויות גבוהות מאד של סוכר, ולכן כדאי שלא להגזים בצריכתם. יש המון סוגי ענבים, ענבים ירוקים או אדומים, גדולים או קטנים, עם חרצנים או בלי, ולכל זן יש ערכים מעט שונים, אך השוני אינו משמעותי.
נוגדי חימצון
בענבים יש מעל 1,000 תרכובות של נוגדי חימצון. נוגדי חימון מסייעים לניטרול הרדיקליים החופשיים, ובעצם מסייעים למניעת מחלות כמו סרטן, טרשת העורקים ומחלות לב וכלי דם. ענבים ירוקים מכילים לוטאין – אחד מנוגדי החמצון העיקריים בעין ובעל חשיבות מרכזית בשמירה על בריאותה. הלוטאין מסייע גם במניעת טרשת עורקים.
סיבים תזונתיים
בענבים יש סיבים תזונתיים, המסייעים למערכת העיכול ולשמירה על רמת כולסטרול בדם. במאה גרם ענבים יש ב-2 אחוז מהכמות היומית המומלצת למבוגרים של סיבים תזונתיים.
ויטמין C
ענבים, ובעיקר ענבים ירוקים, עשירים בויטמין C, הידוע גם כן כנוגד חימצון, משפר את המערכת החיסונית ושומר על העור. במאה גרם ענבים יש כ-10% מהכמות היומית המומלצת למבוגר של ויטמין C.
אשלגן
האשלגן הוא מינרל חיוני לוויסות קצב הלב, מסייע להורדת לחץ הדם וחשוב לפעילות תקינה של השרירים. ענבים מכילים כ-3% מהכמות היומית המומלצת למבוגר של אשלגן ב-100 גרם.
בנוסף לכל הערכים הטובים, חשוב לזכור שענבים מכילים גם כמויות גדולות של פרוקטוז (סוכר), לכן מומלץ להגביל את הצריכה היומים שלהם, הכמות המומלצת היא כוס אחת, שהיא כ-100 עד 120 גרם, וגם לא מומלץ לאכול אותם מדי יום.
למרות הטכנולוגיה, והשיטות לשימור פירות, ערכיו התזונתיים של הפרי הם בשיאו, כלומר בעונת הקיץ עבור ענבים, לכן זהו הזמן הטוב ביותר להינות מהם.
על מנת לבחור את הענבים הטריים ביותר – שימו לב לגבעול עליו גדל האשכול, בחרו את זה שהצבע שלו ירוק, מה שמעיד על טריות, ולא צהוב ומיובש. חשוב לשים לב שהענבים מוצקים, ושצבעם עמוק יותר, ירוק צהבהב עבור ענבים ירוקים, או סגול עמוק כהה עבור ענבים אדומים.