רוצים לרענן את פשטידת הקישוא שלכם? הנה כמה רעיונות לטופינג לפשטידה שאפשר לשים מעל או בתוך הבלילה.
פשטידת קישואים וגבינות בסגנון טורקי
פשטידות הן חגיגה של בריאות וצבע, והן קלות הכנה וטעימות מאד. מראה הפשטידה המוכנה בתוך תבנית, אינו מרמז בדרך כלל על כל המסתתר בתוכה ורק הביס הראשון יגלה את הרכבה. לפשטידות קישואים עם גבינות יש אין־סוף אפשרויות וגרסאות. לפניכם רעיון למתכון אחד טעים במיוחד וקל להכנה.
להכנת פשטידת קישואים תזדקקו לביצים, שמן זית, פירורי לחם, קישואים או זוקיני וגבינות. כדאי להשתמש בקוטג', גבינה בולגרית ומוצרלה אך אפשר להוסיף כל גבינה אחרת שאוהבים, כמו קשקבל, גאודה ועוד. לפשטידה הזו אין בסיס של בצק, עובדה שהופכת אותה לקלה ומהירה. ערבבו את כל המצרכים יחדיו, הוסיפו מלח ופלפל לתיבול עדין ושפכו לתבנית. מומלץ לפזר פתיתי גבינה מעל הפשטידה לפני הכנסתה לתנור, ואחרי אפייה של כ-40 דקות יתקבל מאפה ריחני, בריא וטעים שלא תרצו להפסיק לאכול.
פשטידת קישואים עם עגבניות
הפשטידה הזו כוללת עגבניות כעיטור מעליה, המוסיפות טעם מיוחד בשילוב עשבי התיבול הכוללים: בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, תימין, אורגנו ועוד. להכנה: קלפו את הקישואים וגוררו אותם. לאחר מכן הוסיפו אליהם: עשבי תיבול, שמן זית, קמח, ביצים, אבקת אפייה ותבלינים. את הקישואים המגוררים חשוב לסחוט לפני הוספתם לתערובת, כיוון שאנו רוצים להימנע מרטיבות רבה מדי. מערבבים את כל המצרכים מלבד העגבניות, שופכים לתבנית, מניחים את העגבניות הפרוסות מעל הפשטידה ומכניסים לתנור. את הפשטידה הזו ניתן להכין גם בגרסת קיש, עם בצק פאי שעליו מניחים את תערובת הירקות, עשבי התיבול והעגבניות.
פשטידת קישואים עם פלפלים קלויים
פשטידה טעימה וצבעונית, בעיקר אם משתמשים בפלפלים בצבעים שונים. את הפלפלים קולים וחותכים, ומוסיפים לתערובת עם הקישואים המגוררים הסחוטים היטב. מוסיפים קמח (אפשר גם קמח מלא), שמן, עשבי תיבול שאוהבים, בצל מטוגן, מחית תפוחי אדמה או מחית שורשי פטרוזיליה, מתבלים ומכניסים הכול לתבנית אפייה. לאוהבי הגבינות, ניתן להוסיף גבינה בולגרית, שתגוון גם את הצבעים וכמובן תוסיף טעם נהדר. ממבט ראשון בפשטידה קשה יהיה לנחש את כל ההפתעות שנמצאות בתוכה, אך כשתחתכו את ריבועי הפשטידה, אפשר יהיה לראות את צבעוניות הפלפלים הנפלאה.
פשטידת קישואים ותירס
לתירס יש יתרונות רבים ושימושים מגוונים, גם מבלי להזכיר פופקורן. ילדים מאוד אוהבים תירס, וזו סיבה מצוינת להוסיף אותו לפשטידה, מעבר לתרומתו הטעימה לתערובת הירקות. כל מה שצריך להכנת הפשטידה הוא: קופסת שימורי תירס, חמאה, ביצים, קמח, מים, קישואים ותבלינים. את הקישואים לא מוכרחים לקלף אם הקליפה יפה ורעננה, אך חשוב לסחוט אותם היטב. את התערובת אופים כ-40 דקות בחום בינוני, עד שמתקבלת פשטידה שחומה ויפה. גם לפשטידה זו אפשר להוסיף גבינות מכל סוג שאוהבים, בתוך הפשטידה וגם לגרר מעליה גבינה צהובה למראה מוקרם.
פשטידת קישואים וגבינת מסקרפונה
מסקרפונה היא גבינת שמנת שמוצאה באיטליה, טעמה ייחודי וקרמי והיא משמשת לרוב לתבשילים ולקינוחים. השילוב של גבינת מסקרפונה בפשטידות כמעט מתבקש, שכן יש לה איכויות של גבינה ושל חמאה, וטעמה משתלב בקלות עם שאר המרכיבים. בפשטידה זו מומלץ להוסיף גם בצל מטוגן יחד עם טיגון הקישואים המגוררים. וגם מומלץ להוסיף גבינות כמו: פטה, בולגרית וריקוטה להעשרת המרקם. אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים ותבלינים לפי הטעם, והנה לפניכם פשטידה טעימה, עשירה, מהירת הכנה ומזינה שמתאימה לחג השבועות, ובעצם לכל יום בשבוע ולכל אירוע כשרוצים לפנק.
פשטידת קישואים ובצל
פשטידה נהדרת עם ניחוח נפלא המתפשט בכל הבית, להכנת הפשטידה תזדקקו לבצל גדול, ארבעה קישואים, שלוש כפות קמח, שלוש ביצים, גביע של גבינת קוטג', מלח, פלפל וצרור פטרוזיליה. גרדו את הבצל בפומפייה דקה אל קערה גדולה ואת הקישואים גרדו עם פומפייה עבה לקבלת חתיכות גדולות ובשרניות יותר. סחטו היטב את הבצל והקישואים מהנוזלים. לאחר מכן ערבבו את שאר המרכיבים יחד עם הקישואים והבצל. כעת העבירו אותם לתבנית אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. בסיום האפייה הניחו לפשטידה להתקרר ולהתייצב ורק אז חתכו אותה. הטעם הפשטידה הזו נפלאה כארוחת ערב או כתוספת לארוחת צוהריים זריזה לצד סלט ירקות רענן.