הקונוטציה המיידית לשתיית אלכוהול היא לרוב שלילית: שכרות, התמכרות, הוללות ונזק גופני. מצד שני, יש משקאות אלכוהוליים שתורמים לבריאות – אם שותים אותם במינון הנכון כמובן. אז הנה כמה נקודות לטובת האלכוהול – שיהיה לכם לבריאות.
סוגים שונים של אלכוהול מלווים את האדם כבר אלפי שנים. יש למשל עדויות להפקת יין עוד כאשר האדם היה צייד-לקט, כמו גם התפתחויות באופן שבו מייצרים אלכוהול מסוגים שונים של צמחים ומרכיבים טבעיים. עם זאת, הקונוטציה המיידית לאלכוהול היא בדרך כלל שלילית.
החסרונות לצד היתרונות של אלכוהול
אלכוהול מזוהה עם שכרות והתמכרות. כאשר צורכים אותו יותר מדי ובצורה לא מבוקרת, הוא עלול לגרום להתנהגות הוללת ולהתפרעות. במקביל, צריכת יתר של אלכוהול פוגעת בכבד ויש לה השלכות גופניות לא פשוטות. בנוסף, אלכוהול חוקי בישראל רק מגיל 18 ויש מדינות בעולם שבהן מותר לשתות אותו רק מגיל 21.
מצד שני, יש משקאות אלכוהוליים בהחלט תורמים לבריאות. כל עוד שותים את המשקה במינון הנכון, יחד עם מים ובכמות המתאימה, לא אמורה להיות בעיה ליהנות מכוס של יין אדום אחת לכמה ימים. יתרה על כך, יש קוקטיילים שלמים שמבוססים על הצעות אלכוהול יחסית בריאות.
איך אלכוהול תורם לגוף?
בירה היא סוג שכיח של אלכוהול. החדשות הטובות הן שבירה עשויה לרוב משעורה – דגן עשיר בוויטמינים מקבוצת B. מלבד ויטמינים כאלה, בבירה יש המון מינרלים ונוגדי חמצון והיא מסוגלת לסייע לתפקוד של מערכת החיסון ואף לשפר את הפעילות הקוגניטיבית אצל גברים ונשים מבוגרים בגילאים שונים.
לשם השוואה, יין לבן עוזר לתפקודי ריאה וביין אדום יש נוגדי חמצון שטובים ללב. אז נכון שצריך לצרוך כל סוג של אלכוהול כזה במינון הנכון ולהציב את התחושה האישית בראש סדר העדיפויות, אבל הסוד הוא בשילוב.
מה לגבי קוקטיילים?
אי אפשר לדבר על התרומה של אלכוהול לגוף ולבריאות בלי להזכיר קוקטיילים. כאן למשל נכנס לתמונה הקוקטייל הקלאסי בלאדי מרי, שאותו מכינים מוודקה.
רובנו חוששים לצרוך וודקה בגלל אחוזי האלכוהול וכמות הקלוריות הגבוהה, אבל קוקטייל בלאדי מרי מורכב גם ממיץ עגבניות, מלח, פלפל, טבסקו, רוטב ווסטרשייר ומקל סלרי – אז על הדרך מכניסים לגוף חומר בריא (ברסק עגבניות ובמיץ עגבניות יש פי 4 יותר ליקופן מאשר בעגבנייה טרייה) ובעל ערך קלורי נמוך.
אם כבר, אז אפשר גם לנסות קוקטייל וודקה קרנבריז. מיץ חמוציות טבעי מכיל המון תכונות בריאות ואין סיבה לוותר על השילוב שלו במשקה. כל עוד בודקים את ריכוז הסוכר בסוג המיץ שקונים, אפשר להכין קוקטייל אלכוהול כזה אחת לכמה ימים ולנצל את נוגדי החמצון שפירות כדי למנוע הזדקנות ומחלות לב.
אז מה למדנו? שאלכוהול הוא לא בהכרח רע ושכמו תמיד – הכול עניין של בלמים ואיזונים.