תחקיר עמיעד טאוב: הוריו של אופק טאוב שנפגע קשה בגיל תשעה חודשים מרשלנות רפואית חמורה יוצאים למאבק כנגד הרופאים שפגעו בו ועדיין ממשיכים לעבוד כרגיל.למרות דו"ח חמור של ועדה של משרד הבריאות אשר המליצה על הגשת קובלנות משמעתיות בגין רשלנות חמורה כנגד הארבעה הם התקדמו במערכת הבריאות
"תנסו לדמיין מה קורה להורים שהתינוק החייכן והמתוק שלהם נכנס לניתוח פשוט ויוצא ממנו משותק. עכשיו תנסו לדמיין מה קורה להורים האלה כשהם מגלים שהסיבה לפגיעה הקשה כל כך של הבן שלהם נגרמה בגלל שבמהלך הניתוח, במקום חמצן, נתנו לו פחמן דו חמצני (co2).
דמיינו שהרופאים שאחראים לרשלנות הזאת לא רק שלא לוקחים אחריות אלא מסתירים ומזייפים את הפרטים והד"וחות הרפואיים, משקרים להורים ההמומים, מנסים לשבש הליכי משפט (על פי עדות במשטרה גיורא לנדסברג במקום להגיע למיטת החולה בו פגע רץ לאחות סיעודית לבקש שתתמוך בגרסתו השקרית כדי שלא יאבד את הרשיון) ומדווחים למשרד הבריאות שהתינוק נפטר. ועכשיו תדמיינו שהם אלה שיטפלו בילד שלכם מחר. לצערי זה לא דמיון זו המציאות. לפני 9 שנים, אופק בננו האהוב נפגע באופן קשה מאוד ובלתי הפיך בגלל רשלנות פושעת של אנשי הצוות הרפואי בביה"ח הדסה עין כרם. כתבו ההורים בפוסט מרגש בפייסבוק בעקבות שידור כתבה במקור ביום חמישי האחרון.
ההורים מציגים מצב אבסורדי לפיו למרות דו"ח חמור של ועדה של משרד הבריאות אשר המליצה על הגשת קובלנות משמעתיות בגין רשלנות חמורה כנגד הארבעה הם התקדמו במערכת הבריאות. מנהל בית החולים לשעבר, ד”ר יובל וייס התקדם לניהול מחוז ירושלים בקופת החולים מאוחדת, פרופ’ עז שפירא, מנהל את המחלקה הכירורגית בהדסה עין כרן. ד”ר גיורא לנדסברג מנהל את מחלקת הרדמות לב, ממשיך להרדים ילדים ועובד במרפאת הכאב בהדסה עין כרם ויצחק (איציק) קרא התקדם לנהל את יחידת ה כלכלה אחרי שניהל את חטיבת חדר ניתוח התאוששות וטיפול נמרץ ב-בית חולים הדסה.
לפי דו”ח הועדה:
1”מנהל מח’ ניתוחי לב, מנהל מערך ההרדמה, מנהל בית החולים והאח האחראי על חדר ניתוח, התעלמו מהתראותיו של ד”ר יובל מרוז”.
2.הרשומה הרפואית לקתה בחסר כאשר לא היה כל אזכור על הנשמת הילד במצב חירום ע”י אמבו המחובר לco2 במקום חמצן, למרות שהגילוי נעשה טרם יציאתו של הילד מחדר הניתוח”.
3.”הדיווח למשפחה נערך באיחור רב”.
4.”הוועדה רואה בחומרה את העובדה שלא שונה דבר במשך כמה חודשים לאחר האירוע כדי לסלק את ברז ה-co2, עקב ויכוח מתמשך בין מנהל מח’ ניתוחי חזה, האח האחראי של חדרי ניתוח ומנהל מערך ההרדמה”.5
.הנהלת בית החולים דיווחה על האירוע למשרד הבריאות באופן לקוי ובאיחור למרות שבעת הדיווח היו בידיה כל הנתונים המדויקים”.
6.”לדעת הועדה בית החולים לא ערך תחקיר מעמיק בעקבות האירוע לצורך הפקת לקחים”.
בועדה היו חברים:ד”ר בעז לב, נציב קבילות הציבור, השופטת בדימוס מיכל שריר, פרופ’ טיבריו עזרי – מרדים, פרופ’ גבריאל גורמן מרדים, פרופ’ אריה בס – כירורג וסקולרי, ד”ר שושי גולדברג – ראש מינהל הסיעוד במשרד הבריאות, עו”ד שרה שר לב – מנהלת יחידת הדין המשמעתי, עו”ד רפי טויזר ועו”ד גדעון צוריאלי. *כולם עדיין ממשיכים לעבוד כרגיל!*
הדברים פורסמו גם בכתבת התחקיר של איתי רום ששודרה ביום חמישי בתוכנית המקור בערוץ 13 (בכתבת תחקיר של אריק וייס בתוכנית המגזין של אושרת קוטלר בערוץ 10 ובכתבת תחקיר של רן רזניק מישראל היום.
ההורים ממשיכים להאבק במסגרת עמותת אופק חזרה לחיים שהקימו לאחר האסון לשיפור מערכת הבריאות ולמניעת רשלנות רפואית וטיוח והשבוע הם יוצאים בקמפיין לאזהרת ציבור החולים תחת הכותרת: "רופאים? ללא גבולות! ". בקמפיין בו מופיעים הרופאים שפגעו באופק נכתב "נלחמים בהם. מצילים אותנו".
הקמפיין יעלה ברשתות החברתיות, באתרי אינטרנט ובעיתונות הדתית הקורא להורים המגיעים להדסה עין כרם ולקופת החולים מאוחדת להיזהר מהרופאים העומדים לדין.
מעמיעד טאוב אביו של אופק נמסר:”ההחלטה החד משמעית של משרד הבריאות להגיש קובלנות משמעתיות בגין התנהלות שהינה בגדר רשלנות חמורה הינה חשובה ומצטרפת לדו”ח החמור של ועדת הבדיקה בראשות פרופ’ כץ משנת 2013 אשר קבעה שהפגיעה המוחית הקשה והבלתי הפיכה בבננו הייתה ברת מניעה ומצאה את שפירא, וייס, לנדסברג וקרא אחראים ישירים לאסון. מי שמכנים עצמם אנשי רפואה לא בחלו בדבר, כולל התעלמות מהתראות, זיוף רשומות רפואיות, אי דיווח למשפחה, ניסיון לשיבוש הליכי משפט (לנדסברג) ועדיין כל אותם עבריינים המשיכו לעבוד במערכת הבריאות, לקבל שכר ולטפל בחולים תמימים מידי יום. הגיע הזמן שהרופאים יזהרו והמדינה תיקח אחריות ותמנע את האסון הבא ובעיקר שהציבור בישראל לא יעבור לסדר היום על עינוי דין של תשע שנים, ועל יחס מרחם למי שפוגעים בילדים חפים מפשע. עבורנו זה כבר מאוחר אבל אנו פועלים למנוע את האסון הבא".